onsdag 12 mars 2014

Dillig palsternacks- och tofukikärtsås

Inspiration till den här rätten fick jag från ett laxrecept. Från början hade jag tänkt följa ursprungsreceptet men byta fisk mot fusk (d.v.s. tofu) men sedan glömde jag en massa ingredienser och la till några andra. Resultatet blev bra ändå enligt den del av familjen som inte är allergisk eller ammar.

DILLIG PALSTERNACKS-OCH TOFUKIKÄRTSÅS
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk finhackad ingefära
2 skivade palsternackor
1 burk (400 ml) kokosmjölk
200 g rökt tofu i små tärningar
2 msk sweet chilisauce
1 msk pressad lime
1 msk japansk soja
1 tsk torkad dill
1 burk avrunna kikärter (ca 3 dl kokta)

Fräs vitlök och ingefära i mjölkfritt margarin i någon minut. Tillsätt palsternackan och stek en stund till. Blanda ner tofun och stek vidare tills den är lite brun runt om. Häll i kokosmjölk och kryddor. Låt puttra ihop sig i någon kvart och rör sedan ner kikärterna. Låt allt blir ordentligt varmt och servera till pasta eller gryn av något slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar