torsdag 2 januari 2014

Solig tomatsolros- och nötpastej (raw)

Pålägg är en tråkig avdelning tycker jag. Här i huset är favoriten ost i alla möjliga former. Själv är jag ingen stor ostfantast, utan gillar nog linspastej bäst. Eller att äta brödet som det är med ett berg av grönsaker på. Eller någon smaskig marmelad som inte är för söt. Den här pastejen var ett försök att få i min äldsta kille någonting annat än ost (vegansk), sylt och tartex, men han uppskattade det inte riktigt. Det gjorde däremot de vuxna... Så här kommer receptet, som för övrigt är raw food om man använder soltorkade tomater som INTE är inlagda i olja.

SOLIG TOMATSOLROS- OCH NÖTPASTEJ
100 g solrosfrön
50 g cashewnötter
½ dl bladpersilja, hackad
2 soltorkade tomater i strimlor
2 msk näringsjäst
2 msk linfröolja
1 msk pressad limejuice
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
örtsalt
svartpeppar

Mixa solrosfrön och nötter till ett pulver. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt att mixa tills det blir lite som ett smör. Klart att servera! Pastejen blir ganska fast i konsistensen och är därför lite svår att breda ut, men med lite god vilja går det nog på mjukt bröd. På hårt eller rostat bröd och kex går det däremot förträffligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar