måndag 5 augusti 2013

VCT-fylld baguette (Vejcon-Cabbage-Tomatopaste)

VCT, det vill säga Vejcon (fejk-bacon av sojakött), färsk Cabbage (istället för förlagans lettuce, hade ingen isbergssallat), Tomato (OK, en röra av det senare) är perfekt som utflyktsmat eller som "latmat" varma sommardagar. Även om det är lite pyssligt att dela sojaköttet till tunnare skivor är det värt besväret. Knaprigt ska det bli! Men någon bantarmat är det inte... Baguetter kan den som vill baka själv. För egen del fuskade jag denna gång och använde bake-off-bröd. Finns även som glutenfritt!

VCT-FYLLD BAGUETTE
1-2 baguetter (300 g)
finstrimlad färsk vitkål (sommarkål)

VEJCON
10 sojaköttbitar av det tunna platta slaget (ca 100 g), blötlagt och delat i tunnare skivor
rapsolja (mycket!)
1 tsk rökarom
1 msk japansk soja
1 msk lönnsirap
½ msk pepparmix (Kockens färdiga kryddblandning)
1 tsk paprikapulver

Stek sojaköttskivorna i ordentligt med olja tills de blir knapriga. Rör ihop resten av ingredienserna och häll över. Låt svalna

TOMATOPASTE
½ dl cashewnötter
6 soltorkade tomater i olja
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 avocado

Mixa cashewnötterna till ett fint pulver. Tillsätt soltorkade tomater inklusive lite olja, peppar och oregano och mixa vidare till en pasta. Mosa ihop den med avocado.

Montering
Dela baguetten på längden. Bred tomatpaste på båda delarna. Täck den ena med vejcon och sommarkål. Lägg samman. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar