tisdag 26 mars 2013

Soja- och chiliwokade grönsaker

Ibland kan det enklaste vara det godaste. Den här woken innehåller till exempel inga komplicerade saker alls, mer än möjligen färsk chilipeppar, som vi sällan har hemma. Den kan säkert ersättas med chiliflingor, som vi typ alltid har hemma (eftersom en påse räcker i en evighet). Komplettera gärna woken med rostade cashewnötter eller jordnötter - jag äter för tillfället inget av dem, på grund av lillpysens eksem (jag vill inte riskera att det förvärras), tofu, tempeh eller något annat proteinrikt - mest "riktigt kinesiskt" blir det nog med friterad eller väldigt hårdpressad tofu. Grönsakerna kan varieras efter säsong och beroende på vad man har hemma.

SOJA- OCH CHILIWOKADE GRÖNSAKER
1 cm finhackad färsk ingefära
3 hackade vitlöksklyftor
250 g broccoli i buketter, stammen i mindre bitar
2 stora morötter i slantar
1 stor skivad rödlök
300 g skivade champinjoner
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 finhackad urkärnad röd chilifrukt
2 msk japansk soja

Woka ingefäran i några sekunder. Tillsätt vitlök, broccoli, morötter och rödlök och woka i någon minut. Blanda ner svampen och woka vidare tills grönsakerna är nästan lagom knapriga. Tillsätt minimajs, vattenkastanjer och chili och woka någon minut till. Smaka av med soja (och kanske med sesamolja också).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar