onsdag 10 oktober 2012

Svärmors fröknäcke

När svärföräldrarna var på besök hos oss i juli, hade de med sig det här goda fröknäcket i present. Lite för oljigt, tycker jag, men eftersom jag gillar rostade frön slank det ändå ner i magen utan större problem. Jag tror lätt att man kan minska mängden rapsolja och använda lite mer vatten istället. Majsmjöl kan säkerligen ersättas med bovete- eller rismjöl för bättre proteinsammansättning.

SVÄRMORS FRÖKNÄCKE
½ dl linfrön
1 dl sesamfrön (oskalade, bättre mineralinnehåll)
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 dl majsmjöl
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt rapsolja och kokhett vatten och blanda till en smet. Bred ut den tunt på bakplåtspapperklädd plåt (kavla mellan två bakplåtspapper t.ex). In i ugnen, 150-175 grader tills brödet är torrt och knaprigt, det ska inte ta färg (55-60 min). Skär i bitar innan knäcket har svalnat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar