tisdag 28 februari 2012

Citrussallad med citronrasp, russin, kanel och vanilj

Ni som har följt bloggen ett tag kanske börjar ana ett mönster i mina efterrätter: jag gillar att blanda smakerna kanel och vanilj. Just de två kryddorna sätter fjong på det mesta. Rabarbersylt, äppelkompott, och nu den här citrussalladen, som verkligen blev en smakmässig höjdare. Med en klick vaniljglass till hade den fört oss till desserthimlen, tror jag, men någon glass fanns inte i vårt kök denna gång. Det var försvinnande gott ändå. Tyckte vi vuxna. Pys tyckte att det var för surt och ville bara ha russinen...

CITRUSSALLAD MED CITRONRASP, RUSSIN, KANEL OCH VANILJ, 4 port
1 blodgrape
2 apelsiner
½ dl russin
finrivet skal av ½ citron
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
½ tsk sumak (sur krydda, kan uteslutas)

Skala citrusfrukterna. Skär bort hinnorna från blodgrapefrukten. Klyfta apelsinen. Dela frukten i munsbitar. Blanda frukten med russin, citronskal och kryddor i en skål och låt stå och dra en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar