måndag 15 november 2010

Risotto med körsbärstomater

OK, den här risotton är ingen riktig risotto, eftersom jag använde basmatiråris, som INTE klibbar, istället för riktigt risottoris. Men - gott var det, och HURRA!!! Pysen åt, efter en dag av trugande med än det ena, än det andra, med knapert resultat och mest amning. Jag serverade grillad aubergine och kokt brysselkål till.

RISOTTO MED KÖRSBÄRSTOMATER
1 finhackad stor gul lök
3 grovhackade vitlöksklyftor
100 g finhackad rotselleri
1 tärnad morot
250 g halverade körsbärstomater
1 1/4 dl gröna linser
1 1/4 dl basmatiråris
2 lagerblad
1 tsk hel kummin
vatten
svartpeppar
2 msk finhackad färsk basilika
linfröolja (eller kallpressad rapsolja) till de små
solrosfrön och sesamfrön till de stora

Fräs lök och vitlök en stund. Tillsätt rotselleri och morot och fräs i några minuter till. Blanda ner tomater, linser, ris, lagerblad och kummin. Efter några minuter tillsätts vattnet, och får koka upp. Sjud tills riset är mjukt. Krydda med svartpeppar och basilika och lägg upp på varma tallrikar till de stora och strö fröna över. Mixa de smås mat med lite extra linfröolja eller kallpressad rapsolja samt några brysselkålshuvuden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar