måndag 1 november 2010

Grön wok med veggoskinka

Dagens middag, enkelt och gott. Veggoskinkan sätter jättemycket smak på wokrätter, och det bästa är att man bara behöver litegrann. Me like! Annars går jag omkring som en zombie för tillfället, eftersom mannen har ryggskott och pysen håller på att bli förkyld och därför ammar sig igenom nätterna... Servera nedanstående med jasminris och gärna vårrullar.

GRÖN WOK MED VEGGOSKINKA
3 grovhackade vitlöksklyftor
1 skivad gul lök
100 g skivade champinjoner
250 g broccoli i buketter och stammen i stavar
100 g blomkål i buketter
2 gröna strimlade paprikor
det gröna av 1 purjolök, strimlat
några dl färsk grönkål (från egen odling)
50 g veggoskinka i tunna strimlor
1 msk japansk soja
1 krm kinesisk fem-kryddor
1 krm vitpeppar
½ tsk sesamolja

Woka vitlöken tills den blir lite brynt. Tillsätt lök, svamp, broccoli och blomkål och ev. lite vatten om det verkar fastna. Woka i några minuter och tillsätt sedan paprika, purjolök och grönkål. När det börjar bli mjukt tillsätts veggoskinka, soja, fem-kryddor och vitpeppar. Rör om och woka så att vätskan försvinner. Blanda ner sesamoljan och servera bums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar