onsdag 21 juli 2010

Tomat-ris-lins-hirs med stekt aubergine

Ibland, när man minst anar det, drabbas man av enorm matlagningsinspiration. Om man dessutom LYCKAS med det man lagar till, är det självklart ännu roligare. Det här åt vi igår - och det var jättegott, tyckte jag. Mini-Santosha ska få smaka ikväll - eller imorgon. Det blev några barnportioner till frysen... Men stekt aubergine är ingenting för små Pysar under ett år.

TOMAT-RIS-LINS-HIRS MED STEKT AUBERGINE
1½ hackad lök
2 hackade vitlökslyftor
1 tsk kummin
1 lagerblad
1 morot i tärningar
1 burk hela tomater
2 dl ris
2 dl röda linser
1 dl hirs
vatten
3 kvistar timjan

Skölj hirsen i hett vatten för att bli av med bitterämnena. Lägg allt i en gryta, koka upp och sjud under lock tills riset är mjukt. Fiska upp lagerbladet och timjankvistarna. Servera med haricot verts samt aubergineskivor, som stekts i lite olja och kryddats med svartpeppar, paprikapulver och örtsalt.

Babyanpassa: Om barnet är kräset, mixa och späd med lite extra vatten. Tillsätt dessutom lite kallpressad raps- eller linfröolja för omega-3-fettsyrornas skull och för att få upp energivärdet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar