fredag 12 mars 2010

Linscurry med banan

Det har inte blivit så många blogginlägg på sistone, mest för att vi inte har ätit någonting värt att blogga om. Men - nu är jag i farten igen! Snabblagat för det mesta, eftersom en liten Pys fortfarande tycker att mamma inte ska hålla på att laga mat när hon istället kan amma honom...

LINSCURRY MED BANAN, 4-6 port
1 tsk kalonji-frön
1 msk curry
1 tsk hel kummin
2 limeblad
1 stor gul lök, hackad
1 stjälk selleri, strimlad
3 stora skivade morötter
400 g kålrot i bitar
3 hackade vitlöksklyftor
1½ dl röda linser
1 burk hela tomater (400 g)
5 dl vatten
1-2 msk Tikka Masala-pasta (Patak's)
2 skivade bananer

Rosta kryddor och limeblad tills de börjar dofta. Tillsätt grönsakerna. Fräs en stund. Blanda i linser, tomater, vatten och vindaloo-pasta. Låt puttra i ca 45 min, eller tills linserna är nästintill sönderkokta och grytan "kletig". Blanda i bananerna och värm. Servera gärna med gryn av något slag.

Tips: Tillsätt klyftad potatis efter halva koktiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar