tisdag 30 mars 2010

Kikärtsgryta med banan och broccoli

På senaste tiden har jag kommit på att banan är gott i mat. Om den är tillagad har den dessutom fördelen att jag inte blir "kliig" i munnen av den heller. Igår åt vi den här grytan till middag, serverad med klyftpotatis.

KIKÄRTSGRYTA MED BANAN OCH BROCCOLI, 3 port
1½ dl kikärter (torrvolym, blötlägg och koka!)
2 krm hela kardemummakärnor
1 kryddpepparkorn
2 lagarblad
1 kryddnejlika
1 tsk kanel
1 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 stora skivade morötter
lite spad från kikärterna
1 burk hela tomater
3 gula lökar i strimlor
1 stor hackad vitlöksklyfta
1 burk (400 g) skivade champinjoner
300 g fryst broccoli
2 skivade bananer
3 msk mango chutney

Koka kikärterna. Rosta kryddorna i någon minut. Tillsätt morötter, lite spad från kikärterna och tomatkrosset. Låt koka i 30 min. Tillsätt rödlök och vitlök och koka i 10 min till. Blanda i broccoli, bananer och chutney och låt puttra tills det blir varmt. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar